Перунов хроничар

Autor: Miloš Petković

Izdavač: Spin Press, Edicija: Fantazija

Jubilarno, dopunjeno izdanje

Žanr: fantastika, avantura

Godina izdanja: 2022.

Broj strana: 288

Pismo: Ćirilica

Tvrd povez, prošiveno

Format: A5, 20 cm
 СТРАХ ЈЕ СТВОРИО БОГОВЕ, А ХРАБРОСТ - ОНА СТВАРА ХЕРОЈЕ!

 

У давним временима, Морана и Стрибог оглушили су се о законик Богова и добили копиле које је Сорабију оковало снегом и ледом. Ипак, у племену Дивљана рођен је дечак с белегом на образу, којем су три Суђаје прорекле судбину.

Звездана од Дивљане пут ће повести у Ђавољу варош и даље, у столетне дубраве и гмурске руднике, да трага за пламеним мачем из заборављених песама. Чаробњак Саладин, гмурски ухода Рунвид, вуколики Крагуљ, принц Вилиндар, див Злот и вила Наиса само су неки од протагониста ове приче.

А с друге стране, из таме, вребаће Морана и њено копиле, Мразло Мећавник, пред чијом тврђавом ће се догодити највећа битка древног света.

 


“Милош Петковић је човек који никада не напушта свет маште. Свесрдно и надахнуто, потпуно препуштен сликама и догађајима, он саосећа са ликовима и ужива у њиховим карактерима, победама и поразима. Такође, страсно навија за част и храброст, муњевито решава сукобе у корист правде.

Поткован знањима о митским бићима, он отвара наше потиснуте снове. Он сања за нас, за мене... И ја сам један од оних који живе своју бајку и онај који не жели да се буди. Милош је моје откровење, човек који путује кроз време и зато остаје вечно млад, увек нов, непоновљив и радо читан... Не заустављај се, Милоше момче!”

Гале Кербер